Afbeelding

We reap what we sow…

Acceptatie is een leerproces. Dat beïnvloed wordt door religie, afkomst en opvoeding. Daar staat geen tijd voor. Curaçao worstelt al heel lang met het verleden. En Nederland met haar ego. Mensen zijn niet slecht. We moeten gewoon beter gaan nadenken over de zaden, die we planten. Want wat we zaaien, zullen we ook moeten maaien.

Het grootste voorbeeld ben ik zelf. De maatschappij wil wel, maar uiteindelijk is er nog steeds geen échte plek voor transgenders. Niet op Curaçao, maar ook niet in Nederland. Wellicht over tien jaar en wellicht nooit. Want ook verandering is een leerproces. Dat niets te maken heeft met tijd, maar met de mens zelf.

They say that knowledge is power. Hitler had power and almost ruled the world. The president also has power. So does Gerrit Schotte and my parents. Their teachings, whether good or bad, will echoe in our minds and last a lifetime. Bringing us back to acceptance and change. If we want things to change, we need to start accepting.

2 thoughts on “We reap what we sow…

  1. Angelou says:

    Waarheid! Wij moeten nog heeeel veeel leren en groeien.
    Niet alleen acceptatie maar ook respect en onvoorwaardelijke liefde zijn hard nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.